Om oss

Lillesand Dyreklinikk har stort fokus på skånsom undersøkelse av dyr

Vi har som målsetning at dyrene skal oppfatte oss som høflige mennesker slik at de føler at de har kontroll over situasjonen og forbinder besøket med noe positivt. Vi streber etter å gi alle dyrene den beste hjelpen for både fysisk og psykisk sykdom, basert på nyere vitenskapelig kunnskap.

Ansatte:

Gabrielle Kielland

Veterinær

Gabrielle ble uteksaminert fra Ludwig-Maximillians -Universität i München, Tyskland i 1994. Fra 1994 til 1997 arbeidet hun som vikarierende dyrlege i kombinert praksis flere steder i landet, derunder et år ved Skien Dyreklinikk.  I 1997 fikk hun fast jobb ved Birkeland Dyreklinikk. Da Birkeland Dyreklinikk ble avviklet startet hun våren 1999 opp Storgata Dyrlegekontor i Lillesand, og i 2018 flyttet hun dyrlegevirksomheten til større og bedre lokaler i Lillesand. Den nye flotte klinikken fikk navnet Lillesand Dyreklinikk.  Siden 2005 har hun kun jobbet med smådyr, det vil si hund, katt og kanin.

Gjennom alle år har hun regelmessig deltatt på etterutdanningskurs for dyrleger. Innholdet for kursene har vært fordelt på de fleste fagfelt innenfor smådyrmedisin.  Hun har spesiell interesse innenfor fagfeltene dermatologi (hud og øresykdommer), nevrologi, endokrinologi (hormonelle sykdommer) og sykdommer hos katt. 

Faget atferd var et av hennes yndlingsfag under studiet i Tyskland. Dette førte til at hun deltok på European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) kurs «Behavioural Medicine I og II», og deretter Norges miljø- og biovitenskapelige universitets (NMBU) første kursrekke «Atferds -medisin for hund og katt» Hun har i tillegg til dette deltatt på mange andre atferds kurs for hund og katt, derunder flere besøk ved Southeast Veterinary Education Consortiums (SEVEC) Atferds forelesninger og Workshop.

I dag har Gabrielle en blandingshund og en senior katt. Hun er medlem av Den Norske Veterinærforening (DNV), Smådyr Veterinæres Forening (SVF) Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr (NAS) og Pro-Hund guiden og er sertifisert innen Fear Free.

Les mer om: 

Adferds-kursDyrlege Etterutdanningskurs

Renate Repstad

Dyrlegesekretær/veterinærassistent

Født og oppvokst i Lillesand. Bor landlig med samboer, 2 barn og en eldre/aktiv hund. Hun har alltid vært glad i dyr og har hatt dyr siden hun var liten, både kanin, katt og hund. Renate har jobbet på klinikken fast siden 2013 og har assistert ved undersøkelser/konsultasjoner, operasjoner og der det ellers måtte være behov for assistanse. 

Hun står også i resepsjonen og tar seg av timebestilling og salg. 

I 2015/2016 fullførte hun et nettstudium med avsluttende eksamen som dyrlegesekretær.

Helga Sørbotten

Veterinærassistent

Helga har hatt hund og katt hele livet. Hun har også drevet med hest. Har stor interesse for dyr. Er spesielt opptatt av dyrevelferd.

Kimberly Planting

Veterinærassistent

Kimberly er oppvokst på gård med mange dyr. Hun har per i dag 4 katter og 2 Australian Shepherds. Kimberly trener aktivt med hund og planlegger å bli oppdretter av hund. Hun har i mange år jobbet frivillig med redning av forskjellige dyr, alt av gående, flygende og svømmende.

Kimberly har jobbet som akutthjelpvikar hos Lillesand Dyreklinikk de siste 15 årene. Kimberly er også utdannet naturfotograf og har en rekke kurs i førstehjelp, søk og redning.

© Lillesand Dyreklinikk
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram